Kardamom mleti bio
Kardamom – sladka, ostra začimba z eksotično aromo – se v veliki meri uporablja po vsej Indiji in na Bližnjem vzhodu. Kardamom je grelna začimba in prispeva k sladkemu in ostremu okusu. Dopolnjuje tako sladke kot slane jedi; od čajne torte s kardamomom do solatnih prelivov, je kardamom kulinarični užitek z vrsto zdravstvenih koristi.
Za kaj je kardamom dober?
Po ajurvedi je kardamom tridošen (dober za uravnovešanje vseh treh doš), vendar bi ga ljudje, ki poskušajo ohraniti Pito v ravnovesju, morali uživati v manjših količinah.
Kardamom velja je odličen za prebavo, še posebej blagodejen je pri zmanjševanju napihnjenosti in črevesnih plinov. Odličen je za uravnovešanje kaphe, zlasti v želodcu in pljučih. Uporaben je tudi za pomiritev Vate. Semena se pogosto žvečijo, da osvežijo dah.
Kardamom: kulinarični užitek
Kardamom ima najboljši okus sveže zmlet. Dobro se kombinira z drugimi sladkimi začimbami, kot je koromač, in z ostrimi začimbami, kot so nageljnove žbice. Uporablja se lahko pri peki, v sladkih omakah in pudingih ter v mlečnih napitkih, ki vsebujejo sadje in oreščke.
Zdrobljen kardamom lahko uporabimo kot preliv za sveže sadje in sadne solate. Poskusite velik ščepec kardamoma v limoninem soku kot preliv na solati s korenčkom in rozinami. Zdrobljeni stroki kardamoma dodajo okus rižu, če jih spustimo v vodo na začetku kuhanja.
Sestavine: 100% celi kardamom v lupini iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
Uporabno najmanj do datuma na embalaži.
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija