fbpx

Rjava gorčična semena cela bio, 70g

5,40 z DDV

Gorčično seme po dolgotrajnem žvečenju razvije oster okus, vendar pa ostrina pri segrevanju izgine, ostane le prijeten oreškast okus.
Gorčično seme je klasika indijske kuhinje

Majhna rjava semena, pražena v finem gheeju (masleni maščobi), razvijejo edinstven okus po oreščkih, ki s svojim značilnim okusom obogati vsak dal in zelenjavno jed, posebej pa poživi okus riža.

V priročni in lepi embalaži za posip.

Ni na zalogi

Šifra: 12363 Kategorije: , ,

Rjava gorčična semena

 

Cela rjava gorčična semena se na splošno precej uporabljajo v indijski kuhinji. Po ajurvedi gorčična semena grejejo in dajejo oster okus. Uravnavajo Kapha in Vata, povečujejo pa Pitta došo. Prav tako ugodno vplivajo na prebavila in so dobra za lajšanje želodčnega nelagodja, kot so plini ali krči.

 

Nasvet za uporabo:

Vzemite malo gheeja in ga segrejte v ponvi. Ko je dovolj vroč, dodajte gorčična semena. Pazite – v vročem olju ali gheeju semena začnejo “pokati”. Takoj, ko začno pokati, odstavimo z ognja in prelijemo čez pripravljeno jed. Premešamo in postrežemo. Gorčična semena, prepražena v gheeju, so čudovita v juhah iz leče, dhalih, indijskem kariju in začinjeni zelenjavi. Imajo oster okus in so tudi aromatični.

Zelo dobro se kombinirajo z drugimi ajurvedskimi zelišči in začimbami, kot so ingver, kajenski poper, kurkuma, asafetida (hing) in koriander.

 

Sestavine: 100% cela rjava gorčična semena iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037

Uporabno najmanj do datuma na embalaži.

Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija