Rjava gorčična semena
Cela rjava gorčična semena se na splošno precej uporabljajo v indijski kuhinji. Po ajurvedi gorčična semena grejejo in dajejo oster okus. Uravnavajo Kapha in Vata, povečujejo pa Pitta došo. Prav tako ugodno vplivajo na prebavila in so dobra za lajšanje želodčnega nelagodja, kot so plini ali krči.
Nasvet za uporabo:
Vzemite malo gheeja in ga segrejte v ponvi. Ko je dovolj vroč, dodajte gorčična semena. Pazite – v vročem olju ali gheeju semena začnejo “pokati”. Takoj, ko začno pokati, odstavimo z ognja in prelijemo čez pripravljeno jed. Premešamo in postrežemo. Gorčična semena, prepražena v gheeju, so čudovita v juhah iz leče, dhalih, indijskem kariju in začinjeni zelenjavi. Imajo oster okus in so tudi aromatični.
Zelo dobro se kombinirajo z drugimi ajurvedskimi zelišči in začimbami, kot so ingver, kajenski poper, kurkuma, asafetida (hing) in koriander.
Sestavine: 100% cela rjava gorčična semena iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
Uporabno najmanj do datuma na embalaži.
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija