Zelenjavna juha s papriko in paradižnikom SPICY VEGGIE CUP, 240g

Brez kuhanja

6,99 z DDV

Ajurvedska zelenjavna juha s papriko in paradižnikom.

Uživajte v obroku brez kuhanja!  Naše ajurvedske zelenjavne juhe so popolne za v pisarno, za na pot ali kot hiter, hranljiv obrok doma.

Visokokakovostne, polnovredne in popolnoma naravne sestavine. Mleta zelenjava s popolno uravnoteženimi začimbami poskrbi za dobro počutje.

  • 100% naravne sestavine
  • brez arom in konzervansov
  • brez dodanega sladkorja
  • vegansko in brez palmovega olja

Priprava 1 porcije: 20 g jušnega praška (2 zvrhani žlici) prelijte z 200 ml vroče (ne vrele) vode in na hitro premešajte. Pustite stati za trenutek, ponovno premešajte in uživajte. Po potrebi začinite in dodajte malo masla, gheeja ali oljčnega olja.

SPICY VEGGIE CUP, zelenjavna juha s papriko in paradižnikom, še posebej priporočljiva za osebe z viškom Kaphe oziroma šibkim prebavnim ognjem

Nimate časa za kuhanje?

Ste ostali brez toplega obroka?

Si želite nov okus?

Iščete hitro, vendar zdravo rešitev? Sestavine enostavno stresite v skodelico ali krožnik in jih prelijte z vrelo vodo, počakajte 3 minute in zaužijte. Ta juha se šteje pod topel obrok. Lahko jo zaužijete tudi kot predjed. Ima poln okus in bo zadovoljila vseh 5 okusov, ki so po Ajurvedi potrebni za polnovredni obrok oziroma občutek sitosti. Seveda juha ne more biti dovolj sitostna za glavni obrok, zato vam zraven priporočamo da zaužijete še kruh, solato, sladico. Iz naše ponudbe si pa lahko pomagate z nanon, indijskim nekvašenim kruhkom.

Za večjo sitost in hranljivost lahko dodate ghee – prečiščeno maslo ali žličko poljubnega olja. Poleti se tej juhi odlično prileže kokosovo olje/maščoba.

Juha ima kar močan okus, zato jo lahko uporabite kot jušno osnovo in da dodate žlico, dve oziroma po občutku juhi, ki ste jo skuhali z zelenjavo, lečo, testeninami.  Stranke so nam že poročale, da so jušno osnovo vkuhale tudi v drugo hrano, npr. zelenjavo itd. Bodite ustvarjalni in si privoščite obilo domišljije pri uporabi te juhe. Življenje je preveč dragoceno, da bi vsak dan jedli enolične juhe, zato si popestrite jedilnik z novim okusom.

Tistim, ki imate zelo občutljiv želodec, preveč kisline oz. Pitta neravnovesja, svetujem da to juho naredite bolj redko oz. dodate Pitta churna mešanico začimb, ki blaži občutljiv želodec.

Tisti, ki imate želodec in presnovo preobčutljivo, začnite najprej z redkejšo juho. V kolikor vaš želodec ostaja razdraženemu, vam svetujemo posvet pri ajurvedskem zdravniku. Več informacij najdete na povezavi.

 

Eno pakiranje zadostuje za 12 porcij.

Sestavine: pražena ječmenova moka* 26% (tsampa)**, paprika* 23,4%, paradižnik* 19,5%, krompir*, kamena sol, asafoetida*, kurkuma*, kumin*, črna sol (Kala Namak), ashvagandha* 1,3%, čili*, pipali dolgi poper*, luštrek*, muškatni orešček*

*iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037

**tradicionalno tibetansko

Država porekla: kmetijstvo izven EU

Uporabno najmanj do datuma na embalaži. Hranite v hladnem in suhem prostoru, zaščiteno pred svetlobo.

Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija

 

Povprečna hranilna vrednost na    100g:

energijska vrednost                            1341 kJ / 326 kcal

maščobe                                             4,1g

od tega nasičene maščobe                 0,6g

ogljikovi hidrati                                    48g

od tega sladkorji                                 19g

beljakovine                                         17g

sol                                                      8,3g