fbpx

KITCHARI rahlo pekoč, Kapha bio

ajurvedski zdav, polnovredni in hitro pripravljen obrok brez glutena, , 240g

5,80 z DDV

Topel in okusen in polnovreden obrok za kosilo ali večerjo, za pripravo katerega boste potrebovali le nekaj minutah.
Kitchari, z bolj pikantim okusom, ter začimbami, ki najbolj ustreza Kapha doshi oz. Mand agni-ju (šibkem prebavnem ogenju in počasni presnovi). Ni najbolj priporočljiv za občutljive Pitte in občutljive želodce.

Kombinacija basmati riža, olupljenega in prepolovljenega mungo fižola z zelenjavo in začimbami, je idealen lahek in polnovreden obrok.

Narejen iz naravnih sestavin, fino začinjen z začimbami in kančkom čilija, Kitchari ni samo okusen, po zaužitju se tudi počutite dobro in predvsem lahkotno.

  • 100% naravne sestavine;
  • brez arom in konzervansov;
  • brez dodanega sladkorja;
  • brez glutena in vegansko.

Primeren za gurmane, kot začetnike ali tiste, ki ne marate ali vam je škoda časa za kuhanja.

Na zalogi

Kitchari rahlo pekoč, idealno za Kapha tip, bio

Ajurvedska brez glutenska mešanica brez glutena à la India – hitra in enostavna priprava!
KItchari, z bolj pikantim okusom, ter začimbami, ki najbolj ustreza Kapha doshi oz. Mand agni-ju (šibkem prebavnem ogenju in počasni presnovi). Ni najbolj priporočljiv za občutljive Pitte in občutljive želodce.

 

PRIPRAVA:

80g pripravljene mešanice dajte v ponev, na kratko zavremo s 300 ml vode, pokrijemo in pustimo vreti 20 minut na majhnem ognju. Dodajte ghee ali olje po okusu in začinite s soljo.
Za ljubitelje zelenjave: še posebej okusen s svežo špinačo ali brokolijem. Preprosto zavrite in kuhajte skupaj z mešanico.

Če vam je okus preintenziven, enostavno dodajte v mešanico malo več zelenjave ali testenin oziroma basmati riž in mung dal.

 

NAMIG ZA KREATIVNE:

Kitchari vam omogoča neskočno improvizacije in uporabo vaše kuharske domišljije. Poljubno lahko dodate še narezane bučke, korenček in drugo zelenjavo, celo testenine. Lahko ga dobro razkuhate, da dobite kašasto teksturo ali skuhate bolj redko, da dobite enoločnico ali celo juho. Lahko dodate kokosovo mleko, da dobite mlečno teksturo ali žlico smetane. Priporočamo vam, da dodate še žlico ghija – prečiščenega masla ali olja, ki vam ustreza.

 

NIMATE ČASA ZA KUHANJE?

Kitchari enostavno zavrete, pustite vreti približno 10-15 minut in ga prelijte v termovko (ne termo posodo) in ta se bo v nekaj urah do vašega kosila sam razkuhal. Tako pripravljen obrok se šteje pod sveže pripravljen in ker ni oksidiran ni postan.
Naj vam tekne in poživi vaš vsak dan.

 

SESTAVINE:

basmati riž* 55,8 %, fižol mungo* 27,9 %, paprika* 3,7 %, korenje* 3,7 %, paradižnik* 3,7 %, listi koriandra*, kurkuma*, koromač*, kumina*, ingver*, koriander*, čili* 0,3 %, pippali* (dolgi poper), črni poper*
* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
brez glutena, vegansko

Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1383kJ/327kcal; maščobe: 1,9g, od tega nasičene maščobne kisline: 0,3g, ogljikovi hidrati: 61,1g, od tega sladkor: 2g; vlaknine: 9,3g; beljakovine: 13,5g;  sol: 0,05g

brez glutena, vegansko

Uporabno najmanj do datuma na embalaži.

Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija