fbpx

Korenina sladkega korena bio, 100g

5,40 z DDV

Korenina sladkega korena je priljubljena sestavina številnih indijskih in ajurvedskih jedi ter receptov.

Lahko ga uporabljamo za slajenje jedi, kot zeliščni čaj ali kot je opisano v ajurvedskih spisih.

Korenina sladkega korena – zdrava, če jo uporabljamo zmerno.

Ljudje s hipertenzijo se morajo izogibati prekomernemu uživanju tega izdelka. Korenina sladkega korena lahko vsebuje do 14% glicirizina. Po priporočilih EU dnevni odmerek glicirizina ne sme presegati 100 mg. To ustreza teži 700 mg korenine sladkega korena (približno zravnana čajna žlička korenine sladkega korena).

 

 

 

Na zalogi

Šifra: 12361 Kategorije: , ,

Korenina sladkega korena bio

 

Ima antioksidativni in protivnetni učinek. Uporabljamo ga kot naravno sredstvo za lajšanje izkašljevanja in izločanja sluzi.

Kot pri večini korenin tudi pri sladkem korenu velja, da ga pripravimo v obliki prevretka. Pol žličke oziroma največ eno žličko posušene korenine prelijemo s skodelico vrele vode in kuhamo pet do deset minut. Pijemo največ po tri skodelice čaja na dan po obroku. Že ena skodelica čaja spodbudi prebavo.

Če sladki koren žvečimo, prečistimo usta in zobe ter preprečimo kvarjenje in propad zob.

Učinkovit naj bi bil tudi pri želodčnih boleznih (vnetju, razjedah).

Ali pa redno uživamo prečiščeno maslo ghee s sladkim korenom (pol čajne žličke vsak dan). Ghee s sladkim korenom lahko uporabljamo tudi zunanje za zdravljenje površinskih ran in poškodb.

 

Sestavine: korenina sladkega korena, drobljena*

* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037

 

Hranite v suhem in hladnem prostoru. Uporabno najmanj do datuma na embalaži.

Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija